Data: 2010-03-06 22:13:37
Temat: Re: Płeć wołowiny [?] ;)
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 6 Mar 2010 09:25:00 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> On 5 Mar, 22:15, XL <i...@g...pl> wrote:
>
>> T uszcz
>> musi byc bielutki przede wszystkim, a mi so jasnoczerwone.
>
> A ja się tu, gdzie jestem, napatrzyłam na mięso ciemne , które jest
> leżakowane przez 21 dni i wyceniane znacznie wyżej niż /w
> dotychczasowym pojęciu/ mięso świeże.
Mówisz o mięsie poddawanym dojrzewaniu=kruszeniu, jak niegdyś u nas w
Polsce dziczyzna.
> I faktycznie - jest lepsze niż
> "zwykłe" mięso wołowe. Tłuszcz trudno w nim zauważyć ;-)
>
Zależy, jakie partie mięsa, zapewne.
--
Ikselka.
|