From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Date: Thu, 11 Apr 2002 12:36:25 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <u...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 35
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.nask.pl!enews.sgi.com!usenet.INS.cwru.edu!news-out.nuthinbutnews.com!fe
ed-ev1!propagator-sterling!news-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.co
m!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103531
Ukryj nagłówki
Bylam jako dodatek do gosci u kogos i ten ktos zrobil swoje
popisowe danie:
Kielbase, z tych nieco szlachetniejszych, pociac na dzwonka,
pardon kawalki tak z 8-9cm, ponacinac w ladna ukosna krateczke,
obsmazyc porzadnie z kazdej mozliwej strony, dodac cebule i
czosnek (DUZO) i smazyc/dusic jakis czas. jak podeschlo to krople
wody mozna. jak juz cebula nie surowa, dolozyc pare lyzeczek
powidel sliwkowych, punktowo - tu i owdzie. na to cwiartki jablek
z tych co sie nie rozleca, jaksie na nie patrzy. ale tez i
drewniane kwaskowate najlepsze. Jablek ma byc tyle, by zakryly
calkiem to, co pod spodem
PRZYKRYC, dusic , zajac sie czymkolwiek, nawet zmywaniem, ale
znacznie lepiej sie danie tworzy jak sie siedzi, gawedzi i pije
np piwo (choc za mna, od Paryza kir chodzi i odczepic sie nie
moze!!!), po ok pol godzinie powinno byc gotowe. jak jablka maja
konsystencje nadpieczonych i zrobil sie gesty sosik tona pewno
gotowe. konsumowane bylo z chlebem i ogorkiem kiszonym.
jeden kawalek kielbachy mnie wykonczyl, choc oczami zjadlam
jeszcze co najmniej dwa, lacznie z resztka zostawiona jako
sniadanie dla autora dania i naszego gospodarza..
teraz mi tylko taka kielbacha a la glogowska luksusowa czy jak
jej tam , potrzebna
Krysia
P.S.O soli/pieprzu nie pisze, bo to dosc oczywiste
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
|