Data: 2002-04-11 12:48:16
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: <i...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisała:
> > obsmazyc porzadnie z kazdej mozliwej strony, dodac cebule i
> > czosnek (DUZO) i smazyc/dusic jakis czas. jak podeschlo to krople
> > wody mozna.
>
> Wody, a nie tluszczu? :-O
Tak, tak moja kochanenka ...
Jak smaze cebule (a zuzywamy jej w roku ok.70 kg - kiedys liczylam), to daje
np.na 2 srednie cebule 2 lyzki olejuextra virgine, smaze na b.wolnym ogniu, i
jakby lekko przywierala, to dodaje odrobinke wody. Smazenie zawsze pod
przykryciem, ok. 30 min, az do jasnobrazowosci. Ten proces wydobywa "slodkosc"
z cebuli i "niestety" dominuje w mojej kuchni, bo uwielbiam taka cebule.
iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|