Data: 2002-04-11 13:05:45
Temat: Re: Bedac pod Wroclawiem jadlam taka kielbache...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Wody, a nie tluszczu? :-O
>Tak, tak moja kochanenka ...
>Jak smaze cebule (a zuzywamy jej w roku ok.70 kg - kiedys liczylam), to daje
>np.na 2 srednie cebule 2 lyzki olejuextra virgine, smaze na b.wolnym ogniu, i
>jakby lekko przywierala, to dodaje odrobinke wody. Smazenie zawsze pod
>przykryciem, ok. 30 min, az do jasnobrazowosci. Ten proces wydobywa "slodkosc"
>z cebuli i "niestety" dominuje w mojej kuchni, bo uwielbiam taka cebule.
>
>iza
znaczy sie onion marmalade? baaardzo to lubie, oj bardzo, ale
moja cierpliwosc wystawiana jest podczas smazenia na probe
straszliwa..
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
|