Data: 2008-01-30 14:16:17
Temat: Chleb z przewagą mąki żytniej
Od: "2D" <f...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Kupiłem sobie ostatnio "hurtem" dwie mieszanki do chleba - jedną z przewagą
mąki pszennej, drugą bardziej żytnią. Dokładniej
http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=208&page= i
http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=232&page=
O ile ta z przewagą pszennej nie sprawiła mi żadnych problemów, to ta druga i
owszem. Przy standardowym programie pieczenia ciasto po wyrobieniu wygląda
tak, jakby uciekał z niego CO2 i zamiast wyrosnąć przy pieczeniu, pozostaje co
najwyżej płaskie. Co muszę zrobić, żeby wyrosło normalnie? Użyć programu do
pieczenia razowca ze wstępnym podgrzewaniem?
2D
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|