Data: 2008-01-30 17:25:12
Temat: Re: Chleb z przewagą mąki żytniej
Od: "MP" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "2D" <f...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:fnq0rh$r8s$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
>
> Kupiłem sobie ostatnio "hurtem" dwie mieszanki do chleba - jedną z
> przewagą
> mąki pszennej, drugą bardziej żytnią. Dokładniej
> http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=208&page= i
> http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=232&page=
>
Jeżeli robisz na zakwasie to nie bedzie problemu poniewaz zakwas uwalnia
gluten zamknięty w żelowej otoczce ziarna zytniego. Dlatego chleb zytni na
drożdzach sie nie uda.
MP
|