Data: 2016-10-30 16:57:40
Temat: Ciasto z jablkami
Od: Akarm <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobiłem ciasto takie, o jakim się dowiedziałem w dyskusji "Ciasto
drożdżowe bez pszenicy".
Tym razem w mniejszym naczyniu, czyli okrągłej tortownicy 26cm.
I jak to radzili niektórzy, bliżej Animki niż Ewy.
Na opakowaniu masła do pieczenia był prawie taki sam przepis! :)
No i w sumie wyszło to samo, co za pierwszym razem, tylko wysokie,
wyrośnięte. Niby wygląda ładniej, ale cały czas konsystencja omletu.
A rodzina zgodnie mi wmawia, że ciasto jest świetne...
Już sam nie wiem, może naprawdę zrobiłem dobre?
I jeszcze jedno: w wyjęciu pomogło posypanie tortownicy bułką tartą.
Pierwsze ciasto, mimo solidnego wysmarowania formy tłuszczem, dość mocno
przywarło, musiałem odcinać nożem.
I teraz mi powiedzcie, jaka konsystencja takiego ciasta być powinna -
czy taka "omletowa" jest właściwa?
--
Akarm
http://www.bykomstop.avx.pl
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
|