Data: 2016-10-30 17:37:11
Temat: Re: Ciasto z jablkami
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.10.2016 o 16:57, Akarm pisze:
> Zrobiłem ciasto takie, o jakim się dowiedziałem w dyskusji "Ciasto
> drożdżowe bez pszenicy".
> Tym razem w mniejszym naczyniu, czyli okrągłej tortownicy 26cm.
No i bardzo słusznie, bo tamte składniki były na naprawdę małą blaszkę.
> I jak to radzili niektórzy, bliżej Animki niż Ewy.
> Na opakowaniu masła do pieczenia był prawie taki sam przepis! :)
> No i w sumie wyszło to samo, co za pierwszym razem, tylko wysokie,
> wyrośnięte. Niby wygląda ładniej, ale cały czas konsystencja omletu.
Po upieczeniu? Może zrób zdjęcie i pokaż, o co właściwie chodzi z tym
omletem. NB dobrze zrobiony omlet jest wyrośnięty i puszysty. ;)
> A rodzina zgodnie mi wmawia, że ciasto jest świetne...
> Już sam nie wiem, może naprawdę zrobiłem dobre?
Prawdopodobnie tak. :)
Ja dzisiaj też je znowu zrobiłam. Wyszło trochę gorzej niż poprzednie,
bo niestety w trakcie procesu produkcyjnego byłam zmuszona je na jakieś
20 minut zostawić (siła wyższa ;) ). Ale i tak już połowa zniknęła.
Później wrzucę fotkę.
Ewa
|