Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dynia w słoikach. Dynia w słoikach.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Dynia w słoikach.

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!postnews.google.com!t8g2000y
ql.googlegroups.com!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Dynia w słoikach.
Date: Fri, 28 Oct 2011 12:53:34 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 32
Message-ID: <2...@t...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 79.185.252.143
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1319832029 32255 127.0.0.1 (28 Oct 2011 20:00:29 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Oct 2011 20:00:29 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: t8g2000yql.googlegroups.com; posting-host=79.185.252.143;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
User-Agent: G2/1.0
X-Google-Web-Client: true
X-Google-Header-Order: HUALESNKRC
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.13)
Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 (.NET CLR 3.5.30729),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339036
Ukryj nagłówki

...na zupę, do ciasta, na tartę, na puree, na kopytka, na mus, na
suflet, na dżem robiony etapami...

Dynię (bez ziaren, farfocli i skóry) pokroić w kostkę plusminus 2 na 2
cm.
Wsypać do szerokiego/dużego garnka (chodzi jedynie o dużą powierzchnię
ogrzewania, zatem może być to także garnek dosyć głęboki, byle duży,
nie musi być wszak wtedy pełny), uprzednio wlewając na dno warstwę
wody wys. ok. 1 cm.
Podgrzewać pod przykryciem, często mieszając przy dnie, aż się woda
zagotuje i będzie mocno parować, dusić dynię do rozparowania części
kdyni na tyle, aby oprócz kostek w garnku zrobiła się pewna ilość
papki dyniowej wypełniajaca przestrzenie między kawałkami.
W tej postaci można już przetwór nakładać do słoików, od razu na
gorąco albo po ostygnięciu kiedy akurat znowu mamy czas. Ważne, aby
napełniajac słoiki lekko ubijać zawartość - kawałki dyni mają być
otoczone papką, jak najmniej wolnych miejsc.
Pasteryzować mniejsze słoiki 20 minut, większe 25-30.
Przetwór bardzo trwały, spokojnie wytrzymuje 2 lata - jeśli akurat w
danym roku mamy nadmiar dyni i chcemy w następnym zająć się innymi
przetworami, warto zagospodarować ten nadmiar w całości.

--
XL nadmiarowodyniowa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.10 Paulinka
28.10 Ikselka
28.10 Ikselka
28.10 Paulinka
28.10 Ikselka
28.10 Paulinka
28.10 Ikselka
29.10 Stalker
29.10 Stalker
29.10 Ikselka
30.10 Qrczak
30.10 Qrczak
30.10 Stalker
30.10 Ikselka
30.10 Paulinka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.