« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2016-09-23 15:44:26
Temat: Re: Gołąbki w rzymskiej sałacieW dniu 23.09.2016 o 02:06, Dariusz K. Ładziak pisze:
> Porządne gołąbki powinny się dusić do momentu rozklejenia się
> wierzchnich warstw kapusty - minimum dwie godziny.
Zgoda, pod warunkiem że są ze starej, jesienno-zimowej kapusty. Młodej
kapuście wystarczy znacznie krócej, godzina to góra. I w moim przypadku
pieczenia, nie duszenia.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2016-09-28 23:58:32
Temat: Re: Gołąbki w rzymskiej sałacieFEniks pisze:
> W dniu 23.09.2016 o 02:06, Dariusz K. Ładziak pisze:
>> Porządne gołąbki powinny się dusić do momentu rozklejenia się
>> wierzchnich warstw kapusty - minimum dwie godziny.
>
> Zgoda, pod warunkiem że są ze starej, jesienno-zimowej kapusty. Młodej
> kapuście wystarczy znacznie krócej, godzina to góra. I w moim przypadku
> pieczenia, nie duszenia.
>
> Ewa
Ale musi się porządnie rozkleić i stracić smak surowizny. Tymczasem
peerelowski zwyczaj markowania surowej kapusty pomidorami kwitnie w
najlepsze - a potem tylko ciężkie sranie człowieka czeka.
--
Darek
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |