« poprzedni wątek | następny wątek » |
91. Data: 2015-02-15 12:34:55
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?W dniu 2015-02-15 o 12:02, Trefniś pisze:
> Mądry mężczyzna sam obdarowuje swoją damę przyrządami kuchennymi.
To ja wolę tych mniej "mądrych".
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
92. Data: 2015-02-15 12:42:38
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?W dniu .02.2015 o 12:21 XL <i...@g...pl> pisze:
> Dnia Sun, 15 Feb 2015 10:46:33 +0100, Trefniś napisał(a):
>
>> Patelnia do naleśników ma swoje zalety (IMHO wyłącznie waga i niższe
>> ścianki).
>
> Własnie tegonie rozumiem - dlaczego niby taka leciuśka (czyli cieniuśka)
Na szczęście każdy sam decyduje, co jest dla niego lepsze.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
93. Data: 2015-02-15 12:44:08
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?Dnia Sun, 15 Feb 2015 12:42:38 +0100, Trefniś napisał(a):
> W dniu .02.2015 o 12:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 10:46:33 +0100, Trefniś napisał(a):
>>
>>> Patelnia do naleśników ma swoje zalety (IMHO wyłącznie waga i niższe
>>> ścianki).
>>
>> Własnie tegonie rozumiem - dlaczego niby taka leciuśka (czyli cieniuśka)
>
> Na szczęście każdy sam decyduje, co jest dla niego lepsze.
Czy ja Ci coś narzucam? - PYTAM. Odpowiesz, czy wolisz się nadymać?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
94. Data: 2015-02-15 12:53:31
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?Dnia Sun, 15 Feb 2015 12:28:29 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Sun, 15 Feb 2015 12:25:13 +0100, XL napisał(a):
>
>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 12:02:18 +0100, Trefniś napisał(a):
>>
>>> W dniu .02.2015 o 10:57 bbjk <a...@b...cc> pisze:
>>>
>>>> W dniu 2015-02-15 o 10:46, Trefniś pisze:
>>>>
>>>>> Oj, to miał być tylko taki lekki kij w mrowisko :)
>>>>
>>>> W celu?
>>>>
>>>>> Kobiety nie powinny machać ciężkimi patelniami.
>>>>> Będą silniejsze i wałkiem mogłyby przywalić za mocno...
>>>>
>>>> Kobiety są silne. Przywalanie wałkiem byłoby oznaką słabości, jak sądzę.
>>>> Ale jeśli już mus, to marmurowym, będzie raz, a solidnie.
>>>
>>> Mądry mężczyzna sam obdarowuje swoją damę przyrządami kuchennymi.
>>> Kupi jej raczej wałek silikonowy.
>>
>> Może jeszcze supermop albo ekstradrogą dechę do prasowania lub piekny obrus
>> kuchenny?
>>
>> Żartujesz, prawda?
>> :-//////
>
> Ja wręcz marzę, żeby dostać od męża (na rocznicę slubu najlepiej) porzadną
> szczotkę do szorowania podłogi i zestaw ścierek :->
Aha - tylko koniecznie żeby szczotka miała teleskopy, silikony itp, a
ścierki były "samopochłaniające brud".
PS. Piszę, bo może przeczyta, to będzie WRESZCIE PO LATACH wiedział, co się
żonie kupuje w prezencie! :->
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
95. Data: 2015-02-15 13:00:28
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?W dniu 2015-02-15 o 09:55, Stokrotka pisze:
>
>> Patelnia nie ma znaczenia. Jeżeli nie chcesz aby się przypalało to od
>> czasu do czasu poruszaj smażonymi rzeczami, w ten sposób nic się nie
>> przypali ani nawet nawet nie odbarwi.
>
> Ma znaczenie, jednak na ceramicznej nawet rybę da się usmażyć,
> bez wielkiej dbałości o nią,
> a cienka aluminiowa,
> jest doskonała do szybkiego odparowania wody z kapusty,
> mała emaliowana nadaje się na jajecznicę.
>
Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
mrożonego dorsza.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
96. Data: 2015-02-15 13:01:19
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?W dniu .02.2015 o 12:44 XL <i...@g...pl> pisze:
> Dnia Sun, 15 Feb 2015 12:42:38 +0100, Trefniś napisał(a):
>
>> W dniu .02.2015 o 12:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 10:46:33 +0100, Trefniś napisał(a):
>>>
>>>> Patelnia do naleśników ma swoje zalety (IMHO wyłącznie waga i niższe
>>>> ścianki).
>>>
>>> Własnie tegonie rozumiem - dlaczego niby taka leciuśka (czyli
>>> cieniuśka)
>>
>> Na szczęście każdy sam decyduje, co jest dla niego lepsze.
>
> Czy ja Ci coś narzucam? - PYTAM. Odpowiesz, czy wolisz się nadymać?
Trefnisie tylko sobie kpią - taki nasz trefny kismet.
Nadymają się rozmiary XL.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
97. Data: 2015-02-15 13:05:23
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:01:19 +0100, Trefniś napisał(a):
> W dniu .02.2015 o 12:44 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 12:42:38 +0100, Trefniś napisał(a):
>>
>>> W dniu .02.2015 o 12:21 XL <i...@g...pl> pisze:
>>>
>>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 10:46:33 +0100, Trefniś napisał(a):
>>>>
>>>>> Patelnia do naleśników ma swoje zalety (IMHO wyłącznie waga i niższe
>>>>> ścianki).
>>>>
>>>> Własnie tegonie rozumiem - dlaczego niby taka leciuśka (czyli
>>>> cieniuśka)
>>>
>>> Na szczęście każdy sam decyduje, co jest dla niego lepsze.
>>
>> Czy ja Ci coś narzucam? - PYTAM. Odpowiesz, czy wolisz się nadymać?
>
> Trefnisie tylko sobie kpią - taki nasz trefny kismet.
> Nadymają się rozmiary XL.
>
> --
> Trefniś
Aleś się nadął :-D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
98. Data: 2015-02-15 13:06:06
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:00:28 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-15 o 09:55, Stokrotka pisze:
>>
>>> Patelnia nie ma znaczenia. Jeżeli nie chcesz aby się przypalało to od
>>> czasu do czasu poruszaj smażonymi rzeczami, w ten sposób nic się nie
>>> przypali ani nawet nawet nie odbarwi.
>>
>> Ma znaczenie, jednak na ceramicznej nawet rybę da się usmażyć,
>> bez wielkiej dbałości o nią,
>> a cienka aluminiowa,
>> jest doskonała do szybkiego odparowania wody z kapusty,
>> mała emaliowana nadaje się na jajecznicę.
>>
> Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
> mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
> Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
> mrożonego dorsza.
A rozmrażasz przed smażeniem? - bo jeśli nie,no to masz odpowiedź.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
99. Data: 2015-02-15 13:36:43
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?W dniu 2015-02-15 o 13:06, XL pisze:
>
>> Tak każdą, pod warunkiem że nie są to kolejne porcje mrożonego fileta z
>> mintaja., już przy smażeniu drugiej ryba nie daje się oderwać od dna.
>> Podobnie, choć w trochę mniejszym stopniu źle smaży się filety z
>> mrożonego dorsza.
> A rozmrażasz przed smażeniem? - bo jeśli nie,no to masz odpowiedź.
Tak, i na dodatek długo osuszam, a mimo to tak to smażenie zniechęca że
choć w smaku takie fileciki są bardzo dobre to już przestałem je kupować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
100. Data: 2015-02-15 13:38:51
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?W dniu 2015-02-15 o 13:36, Trybun pisze:
> Tak, i na dodatek długo osuszam, a mimo to tak to smażenie zniechęca że
> choć w smaku takie fileciki są bardzo dobre to już przestałem je kupować.
Spróbuj obtoczyć lekko już obsuszone w mące ziemniaczanej.
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |