« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-08 08:41:57
Temat: Re: Kotlet de volaille - z czym podać?Dans la news:bgvm7t$ste$1@nemesis.news.tpi.pl,
Anna Ladorucka <a...@p...onet.pl> a écrit:
> Użytkownik "Aneta Baran" <a...@c...anetek.net> napisał w
> wiadomości news:bgvkhb$e8t$1@sunnews.cern.ch...
>> "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> wrote:
>>
>>> Normalnie z polowkami orzecha jest tartare albo boursin.
>> Jest jeszcze takie coś, co się nazywa rambol (ser topiony z
>> orzechami), i rondele, to z kolei coś w rodzaju tartare'a.
Otoz to, o tym myslalam.
>> Z
>> pleśniowych nic takiego nie widziałam -- może to jakieś regionalne
>> cudo?
>
> Nie, jest brie President, bardzo smaczny. Dobry jest tez z oliwkami
> (chyba Lia o tym juz pisala?). Natomiast z grzybami - IMO niejadalny
> (TZ tez tak twierdzi).
Brie z orzechami to musi byc regionalna (polska) wersja :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-08 08:51:09
Temat: Re: Kotlet de volaille - z czym podać?
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3f336179$0$15100$626a54ce@news.free.fr...
> > Nie, jest brie President, bardzo smaczny. Dobry jest tez z oliwkami
> > (chyba Lia o tym juz pisala?). Natomiast z grzybami - IMO niejadalny
> > (TZ tez tak twierdzi).
>
> Brie z orzechami to musi byc regionalna (polska) wersja :-)
:)) Nie zauwazylam, ze Aneta pisze ze Szwajcarii i zrozumialam, ze
"regionalna" dot. regionu Polski ;)
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 10:29:29
Temat: Re: Kotlet de volaille - z czym podać?
Użytkownik "mleczarz" <sq1dnu@nospam_wp.pl> napisał w wiadomości
news:bgt086$rc1$1@szmaragd.futuro.pl...
> Witam
> Mam zamiar dziś zaserwować rodzince takiego kotleta, lecz nie wiem z czym
go
> podać. Szczerze mówiąc ziemniaki, frytki i ryż już nam się znudziły. Co by
> jeszcze pasowało do "de volailla"???
>
> pzdr
> mleczarz
>
Ktoś kiedyś podawał na grupie taki pomysł na ziemniaki:
"Ziemniaki najlepiej jeszcze stare (w skorupkach) przekrój na 4 "łódeczki"
(ziemniaków jak najwięcej żeby się najeść)
posmaruj blachę olejem, każdą łódeczkę umocz w oliwie
wstaw do piekarnika nagrzanego najlepiej na intensywny grill o ile go masz,
jeśli nie to góra dół na 250 stopni, piec do miękkości i przyrumienienia na
brązowo."
Niestety nie pamietam, kto to był, bo skopiowałam sobie tylko pomysł...
Próbowałam to jeść same z jakimiś sosami i do różnych mięs. Do do volailla
też powinno pasować.
Pozdrawiam
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |