Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!not-for-mail
From: Arram <a...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Kurczak i miód - dylematy
Date: Sat, 12 Jun 2004 10:16:24 +0200
Organization: Pro Futuro
Lines: 20
Message-ID: <caee2k$8sb$1@opal.futuro.pl>
Reply-To: a...@n...pl
NNTP-Posting-Host: svpogo44.it-net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: opal.futuro.pl 1087028116 9099 81.219.67.34 (12 Jun 2004 08:15:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@f...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 12 Jun 2004 08:15:16 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204499
Ukryj nagłówki
Witam wszystkich.
Od czasu do czasu czytuję sobie niusy pl.rec.kuchnia, a dziś naszedł
dzień pierwszego pytania ;-). Przygotowuję obiad "chrzcielny" dla 12
osób i wymyśliłem sobie jako danie uzupełniające (takie na "dobicie"),
udźce kurzęce w miodzie. Przeszukałem archiwum, poszperałem w przepisach
i mam mały dylemat dotyczący samego miodu i majeranku.
Planuję wymoczenie kurczaka w zalewie miodowej z miodu, oliwy z oliwek,
czosnku, soli i majeranku. Nie wiem jednak czy w czasie pieczenia:
a) miód nie będzie się przypalał, czy "zalewę" można wlać do naczynia
żaroodpornego? razem z kurczakiem, czy tylko go polewać w czasie pieczenia.
b) majeranek - dodać do zalewy czy posypać nim kurczaka już w piekarniku
(coś mi się po głowie tłucze że może się spiec, lub przypalić i będzie
gorzki)
Proszę o jakąś rade.
--
Pozdrawiam Arram - stały czytelnik PRLu
[news{na}raczki.net]
101 rzeczy, które można zrobić w Mozilli,
a których nie potrafi Internet Explorer http://mozillapl.org/101
|