Data: 2004-06-12 08:16:24
Temat: Kurczak i miód - dylematy
Od: Arram <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich.
Od czasu do czasu czytuję sobie niusy pl.rec.kuchnia, a dziś naszedł
dzień pierwszego pytania ;-). Przygotowuję obiad "chrzcielny" dla 12
osób i wymyśliłem sobie jako danie uzupełniające (takie na "dobicie"),
udźce kurzęce w miodzie. Przeszukałem archiwum, poszperałem w przepisach
i mam mały dylemat dotyczący samego miodu i majeranku.
Planuję wymoczenie kurczaka w zalewie miodowej z miodu, oliwy z oliwek,
czosnku, soli i majeranku. Nie wiem jednak czy w czasie pieczenia:
a) miód nie będzie się przypalał, czy "zalewę" można wlać do naczynia
żaroodpornego? razem z kurczakiem, czy tylko go polewać w czasie pieczenia.
b) majeranek - dodać do zalewy czy posypać nim kurczaka już w piekarniku
(coś mi się po głowie tłucze że może się spiec, lub przypalić i będzie
gorzki)
Proszę o jakąś rade.
--
Pozdrawiam Arram - stały czytelnik PRLu
[news{na}raczki.net]
101 rzeczy, które można zrobić w Mozilli,
a których nie potrafi Internet Explorer http://mozillapl.org/101
|