Data: 2007-09-05 11:26:57
Temat: Mango - pomocy ;-)
Od: "IwonaW" <iwo_nka[spam]@wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
od kilku tygodni zajadam sie mango. Niestety nigdy wczesniej nie mialam
kontaktu z tym owocem w "srodowisku naturalnym" wiec mam kilka pytan:
- po czym poznac ze owoc jest dojrzaly? Kupuje w marketach, owoce zawsze sa
twarde, z zielonkawa skorka. Nigdy nie udalo mi sie przetrzymac je dluzej w
domu aby dojrzalo. A moze wlasnie takie jest dojrzale? Miazsz jest w smaku
przy skorce slodki, jakby zywiczny a im blizej pestki tym bardziej kwasny i
wloknisty.
- jak podawac? Niestety nigdy nie udalo mi sie wykroic pestki estetycznie,
okrajam je nozem az dojde do pestki, czy mozna jakos inaczej pozbyc sie
pestki?
bede wdzieczna na informacje
pozdrawiam
Iwona
|