Data: 2003-07-25 15:47:11
Temat: Nadziewane kwiaty cukini
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nie wiem, czy juz przerabialismy ten temat, ale podam przepis, bo bardzo smaczny.
200 g sera Ricotta
2 lyzki posiekanej swiezej bazylii
1 zoltko
1 lyzka orzeszkow piniowych
sol, pieprz do smaku
12 kwiatow cukini, albo malutkich cukin z kwiatami jeszcze przymocowanymi
Skladniki nadzienia wymieszac i nakladac lyzeczka w kwiaty, z lekka
zakrecajac konce platkow. Ukladac jednowarstwowo w naczyniu zaroodpornym
nasmarowanym oliwa. Zakryc i piec w goracym piecu 20 minut. Nie
przejmowac sie, ze czesc nadzienia wyjdzie w czasie pieczenia.
Podac jako dodatek do miesa, lub czesc warzywnego obiadu. Komponuje sie
dobrze ze smazona ryba.
Magdalena Bassett
|