Data: 2003-07-01 16:02:22
Temat: OT: Kasiu, tyżeś to?
Od: "Juska" <j...@u...acn.i-to.waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<k...@p...onet.pl> wrote in message
news:20ca.00000150.3f0172eb@newsgate.onet.pl...
>
> Nasz "Helius" najczesciej obsadzony byl 10-osobowa zaloga, wiec 1-litrowy
sloik
> z dziesiecioma plastrami obsmazonego uprzednio schabu w soli i
pasteryzowanego
> przez 2-3 dni w garze z woda, lub prostodusznie - w piekarniku byl
> wystarczajacy na dodatek do dania głównego. Do tego roznorakie sosy
knorra,
> duzo kiszonej kapuchy i podniebienia były zadowolone.
>
>
> Kasia Grzybowska aka Fiona
>
>
Witam koleżankę z Heliusa! (H4 w '99 roku). Właśnie miałam wysłać posta
podobnej treści, ale pomyślałam, że na Mazurach nikt nie będzie chciał sobie
głowy zawracać wekami... Ale potwierdzam, że jak dobrze zrobione, to takie
mięsko jest pycha. Inna rzecz, że na którymś rejsie trzeba było wyrzucić
chyba połowę słoików, bo ich produkcja wcale nie jest banalnie prosta (mnie
wyręczyła mama, przyznam się szczerze).
(Kasiu, jeśli to ty, skrobnij coś do mnie na priva)
Pozdrawiam serdecznie
Justyna Zandberg aka Juska
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|