Data: 2015-03-06 21:34:47
Temat: Odp: Co mozna trzymac w lodówce.
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b619rvcddqah$.gue5tkzhvah0.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 6 Mar 2015 08:36:34 +0100, Stefan napisał(a):
>
>> Teraz już chyba nigdzie normalnych pomidorów się nie kupi.
>
> No nie kupi się i to od lat, dlatego sami klienci już nie wiedzą, jak
> wygląda, pachnie i smakuje prawdziwy pomidor.
> A warto, zeby przypomnieli sobie różnicę.
> Z żalem stwierdzam, że i winogrona dziś to jakieś nieporozumienie - twarde
> jak ziemniaki, gruba skóra, miąższ zupełnie nieprzezroczysty, drewno
> szypułki wchodzi aż do wewnątrz owocu. A tak je uwielbiałam kiedyś...
> Wyglądały jak wielkie krople wina, z delikatną skórką, przejrzyste i
> delikatne, pod byle naciskiem pękały na języku, rozlewając wspaniały sok.
> Teraz gryzę i gryzę tę skórę, a ona cała - a miąższ jest jak korek. Ble.
> Sszkoda pieniędzy aby kupować.
> --
Jezeli chodzi o pomidory, to mocno sie zdziwilam smakiem kupowanych
dokladnie rok temu w Biedronce. Pozytywnie sie zdziwilam. Bardzo soczyste,
pachnace, posiadajace o dziwo smak! Kupilam z przeznaczeniem na zupe
meksykanska i nie doczekaly, bo zostaly pozarte w calosci, na surowo. O ile
pamietam pochodzenia hiszpanskiego.
To byla chyba jednorazowa dostawa, bo juz po jakims miesiacu do Biedronki
powrocily czerwonawe kulki bez smaku, aromatu i konsystencji.
Czasem tez, nie wiedziec jakim cudem, w Biedronce mozna kupic naprawde
smaczne, soczyste pomarancze.
Co do winogron - dojrzewaja (jak wiekszosc owocow egzotycznych zreszta) w
transporcie a nie na sloncu. Stad twarda skora i kwasny posmak.
Podobno w Polsce nie znamy prawdziwego smaku bananow, bo sa zrywane jeszcze
zielone, pakowane w folie i tak transportowane. Nie maja szansy nabrac
wlasciwego smaku.
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|