Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!n
ewsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Prowokacyjnie:)
Date: Thu, 20 Feb 2003 00:33:06 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <b313du$apt$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <b309in$ohr$1@inews.gazeta.pl> <b30f2s$uu$1@korweta.task.gda.pl>
<b30lot$73u$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pa71.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1045696776 11069 213.76.96.71 (19 Feb 2003 23:19:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 19 Feb 2003 23:19:36 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147234
Ukryj nagłówki
Użytkownik Miranka <a...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b30lot$73u$...@i...gazeta.pl...
> Dla jasności - moje nie są, ale właśnie dostrzegam duże dysproporcje
między
> ilością przypraw, których sama używam, a tym, co inni proponują w swoich
> przepisach. I stąd ten post i mój niepokój, bo dotąd nikt (ja nie
> zauważyłam!) na żaden przepis nie zareagował uwagą "za dużo przypraw".
> Wychodzi na to, że tylko ja mam takie staromodne podejście do gotowania.
> Anka
Nie tylko :o). Ja uzywam przypraw bardzo rozwaznie i zawsze jest ta
przewodnia, nadajaca charakter potrawie. Przeszlam przez etap wsypywania
wszystkiego co w rece wpadnie, ale to bylo dawno, kiedy bylam poczatkujaca i
nieopierzona. Z czasem nabiera sie doswiadczenia w komponowaniu przypraw.
Jezeli ktos dochodzi do wniosku, ze sypie za duzo przypraw i wszystko
smakuje tak samo, to znaczy ze mu sie smak wyrabia i przechodzi na wyzszy
etap.
U mnie mial miejsce jeszcze jeden, ale to tak juz pol zartem: odstawianie
vegety. Teraz juz prawie nie uzywam, w zasadzie tylko awaryjnie.
Agata Solon, naturalna
|