Data: 2007-03-09 09:11:01
Temat: Odp: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik MONI|<A w wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:
> > > Ja nakrywam ciasto srebrną folią, zdejmuje ja z ciasta ok 15 min
przed
> > > końcem pieczenia aby wierzch się zarumienił.
> > > Ciasto wtedy może się ładnie może dopiec i wierzch się nie jest
spalony.
> >
> > No jest to pewne rozwiązanie, tak samo jak wyłączenie górnej grzałki,
> Obawiam się że wyłączenie górnej grzałki nic nie da.
U mnie wyłączenie góry się sprawdza. Mieszkam na stancji, gdzie z
piekarnikiem jest coś nie tak i zawsze spala górę, więc jak piekę ciasto to
od momentu kiedy sie zarumieni na ładny kolorek wyłączam górną grzałkę i
zawsze jest ok.
Poza tym czasem jeszcze nakrywałam ciasto drugą blaszką - wtedy piekło się
bez wyłącznia górnej grzałki. Tą metodą ciasto też się nie spalało.
Pozdr
Dippi
|