Data: 2007-03-09 09:02:53
Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik " zebra" <z...@g...pl> napisała:
[...]
> W zamian moge podzielić się przepisem na dobrutki serniczek idący w bioderka
> jak należy :)
>
> 1 kg tłustego sera
> 35 dkg cukru
> 15 dkg mąki
> 14 jajek /to nie pomyłka/
> cukier wanilinowy
> skórka otarta ze sparzonej całej pomarańczy /na tarce będącej miniaturka
> jarzynowej, żeby były cieniutkie paseczki/
> masło do wysmarowania formy
> cukier puder do posypania sernika
>
> Ser zemleć, zmiksować lub kupić gładki, dodać żółtka jaj, połowę cukru, skórke
> otarta, cukier wanilinowy - wymieszać/ja to robię łyżką/. Dodać mąke i miękkie
> masło, - wymieszać.
Ile tego masla? Nie ma go w skladnikach.
Strasznie duzo jajek potrzeba (raczej nie skorzystam).
Pozdrawiam
Lilla
|