Data: 2007-03-09 08:53:10
Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > Ja nakrywam ciasto srebrną folią, zdejmuje ja z ciasta ok 15 min przed
> > końcem pieczenia aby wierzch się zarumienił.
> > Ciasto wtedy może się ładnie może dopiec i wierzch się nie jest spalony.
>
> No jest to pewne rozwiązanie, tak samo jak wyłączenie górnej grzałki, a
czy
> nie ma w kuchence poziomu w którym dół lepiej grzeje od góry? w sumie
chyba
> nie, bo od dołu dwie blachy, z góry wcale :/ pewnie powinno sie robic
kuchenki
> z większą mocą dolnej grzałki.
>
Obawiam się że wyłączenie górnej grzałki nic nie da.
A ta metoda ze sprebrną folią się sprawdza i nie jest to jakoś bardzo
uciążliwa metoda.
Nie trzeba martwić się ustawieniami grzałek. Ustawim minutnik, pod konic
piecznie zdejmuję folię , jak się zrumieni na odpowiedni kolor wyjmuję z
piekarnik i już :-)
Monika
|