Data: 2007-03-09 09:35:28
Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik " zebra" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
news:esr511$ep1$1@inews.gazeta.pl...
> Chodzi mi o samo już pieczenie. Właśnie zmieniłam piekarnik z gazowego na
> elektryczny i mam pytanie.
> Sernik ustawiony na 2 poziomie licząc od dołu, włączona grzałka dolna i
> górna,
> wierzch sie pięknie przyrumienił a spód niestety nie. Myślałam ze
> ustawiając
> bliżej dolnej grzałki uzyskam spieczenie spodu, a tu figa.
> Czy możecie mi podpowiedzieć jakie zasady panuja w takim piecyku?
A termoobieg masz?
Ja piekę prawie wszystko wyłącznie na termoobiegu. Sernik też.
--
Pozdrawiam
Joanna
http://www.jduszczynska.republika.pl/
|