Data: 2003-04-14 13:53:19
Temat: Odp: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek
Od: "Gosia_KIKI" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Gosia <M...@p...neostrada.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b7ec7f$t6q$...@a...news.tpi.pl...
>
> Witam,
> Niedlugo mam w domu impreze rodzinna i chcialabym podac jakies przystawki
na
> cieplo. I tak sobie przypomnialam, ze znajomi kiedys robili cos takiego. W
> plastry boczku zawineli suszone sliwki i spieli je wykalaczkami. Potem
takie
> "zrazy" usmazyli na patelni. Podobno byly bardzo dobre, ja niestety nie
> moglam wtedy ich zjesc. Dlatego mam teraz watpliwosci. Czy ten boczek ma
byc
> surowy, czy wedzony? Czy moge to usmazyc na oleju, czy lepiej na masle.
>
> Jezeli robiliscie cos podobnego to prosze o szczegoly
> --
Ja robilam kilka razy i rzeczywiscie sa rewelacyjne. Najlepsze sa jak
jeszcze cieple. Przystawka ta nie tylko na imprezy dobra, ale tez do piwa.
Polecam wszystkim, latwe i tanie.
--
*** Gosia_KIKI ***
|