Data: 2001-06-16 19:04:56
Temat: Odp: rostbef soczysty
Od: "JurekA" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No wlasnie......jest to moja ulubiona potrawa i nigdy nie jestem z niej
zadowolony:-(
Robie wg. przepisu, nie mam go pod reka, ale wyglada to mniej wiecej tak:
Mieso umyje, obsusze, wyczyszcze, troche przyprawie i hop! na bardzo goraca
patelnie. Nie na dlugo, byle sie troche "opieklo" na zewnatrz. Potem wsadzam
do mikrofali na max i po (w zaleznosci od wagi) ok 15min. jest gotowe. Mieso
powinno byc rozowe, takie prawie pol krwiste. Niestety. Na zewnatrz jest ok,
a wsrodku surowe. Aczkolwiek soczyste to ono jest (patrz topic). Jestem
maniakalnym fanem wolowiny, tak ze i to mi nie straszne ale przeciez nie o
to chodzi. Powinno wyjsc mieso rowno wypieczone i miekkie. Wtedy kroi sie to
ostrym nozem na cienkie plastry i ....mniam, mniam...wiec co robie nie tak?
Bardzo prosze mnie oswiecic.
Pozdrawiam,
Jurek
|