From: "GosiaP" <p...@a...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3a7fff0e$1@news.astercity.net> <3a80084e$1@news.vogel.pl>
Subject: Odp: suflet
Date: Tue, 6 Feb 2001 19:08:38 +0100
Lines: 44
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
NNTP-Posting-Host: 10.16.5.4
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.16.5.4
Message-ID: <3a803d81$1@news.astercity.net>
X-Trace: 6 Feb 2001 19:08:01 +0100, 10.16.5.4
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!10.16.5.4
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43270
Ukryj nagłówki
Użytkownik asia <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3a80084e$...@n...vogel.pl...
> znalazlam ten przepis i niniejszym cytuje:
> "Przepis dostalam od mamy Ursyna z Kielc.
>
> Nie opada!!!( suflet znaczy sie):)))
>
> skladniki:
> 4 jajka
> 1 szklanka mleka
> 2 lyzki masla
> 2 lyzki maki
> 10 dkg zoltego sera (Ostrego:))))!:)))
> 15 dkg pieczarek
> 1 lyzka margaryny
> sol, pieprz, galka muszkatolowa, tluszcz i bulka tarta do formy
>
>
> Pieczarki oczyscic,oplukac, drobno pokrajac i usmazyc na tluszczu.
> Maslo rozgrzac na patelni, wsypac make, wymieszac i zasmazyc nie
> rumieniac. Rozprowadzic zimnym mlekiem szybko ubijajac trzepaczka i chwile
> pogotowac.
> Dodac pieczarki, zoltka, starty ser i ubita na sztywno piane z
bialek,
> doprawic sola, pieprzem i galka. Calosc wymieszac i przelozyc do
> wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta formy.
> Upiec w goracym piekarniku ok. 170 st. 35 min. Podawac jako samodzielne
> danie. Przybrac czastkami pomidora.
>
> Jola"
>
> Jeszcze raz polecam
> Asia
>
Bardzo dziekuje. Chetnie sprobuje zrobic.
A moze ktos ma przepis na sulet, ale na slotko? Bo taki tez chetnie bym
sprobowala zrobic.
Wielkie dzieki
Gosia
|