Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Grzegorz Wójcik" <g...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Peklowanie, wedzenie
Date: Tue, 4 Jun 2002 12:11:09 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 21
Message-ID: <adi3qa$atd$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: qb227.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1023185546 11181 217.99.80.227 (4 Jun 2002 10:12:26 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Jun 2002 10:12:26 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:110913
Ukryj nagłówki
Zniechecony smakiem ( a raczej jego brakiem ) wedlin, ktore mozna kupic w
naszych sklepach postanowilem wziac sprawy we wlasne rece :-). I tu
zaczynaja sie schody.
Z czasow dziecinstwa pamietam, ze dziadek do peklowania mies uzywal saletry,
a tej kupic sie juz nie da. Sa podobno jakies sole peklujace ale nie wiem co
to i gdzie to kupic. Jesli watek byl juz poruszany, prosze o odeslanie mnie
do wlasciwych zrodel, jezeli nie to chetnie wyslucham cennych porad. Chodzi
mi na poczatek o mniej skomplikowane sprawy ( szyneczka, troszke schabu,
moze jakas kurka, pstragiem nie wzgardze ). Jak to to peklowac? Czym? Jak
dlugo? Jak przyprawiac?
Co do wedzarni, mam kilka projektow ale tez chetnie poznam Wasza opinie.
Efekty (mysle, ze uda mi sie cos zdzialac do konca czerwca) zaprezentuje,
jesli Szanowni Grupowicze wyraza ochote, na zywo z mozliwoscia degustacji
:-) Wisla pieknym miastem jest, wiec wycieczke mozna sobie urzadzic.
Pozdrawiam
Grzegorz Wojcik
g...@i...pl
|