Data: 2001-10-10 19:33:26
Temat: Placki ziemniaczane - ambaras.
Od: "Tomek" <t...@e...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Zaglądam tu po raz pierwszy, no i wszystkich gorąco witam.
Mam pewien problem - jak w temacie.
Otóż muszę zrobić na jutrzejszy obiad placki ziemniaczane
(chwilowo siedzę w domu), no i problem wyszedł z mąką.
Otóż u mnie dodawano do ziemniaków mąki żytniej
(okolice Torunia), no i ja się przy tym uparłem, z kolei
moja dziewczyna stuka się w czoło i mówi że ona zawsze
stosowała mąkę pszenną (a moje kochanie jest Ślązaczką).
Troszkę się o taką głupotę "pogryźliśmy".
No i w końcu jakiej to ja mąki muszę dodać ?
Kto ma rację ? A może to po prostu tylko i wyłącznie
sprawa "kuchni regionalnej" ? Pomóżcie.
Pozdrawiam
Tomek
|