Data: 2003-05-23 13:20:40
Temat: Ponawiam pytanie o wedzonke [wegetarianie ze wzgl. na drastyczne opisy nie czytać]
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Za 2 godziny ide do domu. Mięcho w lodówce czeka.
Dla mnie problemem największym jest to, że ono nie jest już surowe, a
uwędzone, a jeszcze zostało obgotowane (jak współlokatorka mówi), gdyby to
był surowy kawał mięcha, to wiedziałabym co z tym zrobić.
Mięso jest świeżutkie, tzn tzw. bicie i wędzenie miało miejsce w środę.
Pomozcie. pleeeeaaasssee!
1. Czy jeśli mięso zostało uwędzone i trochę obgotowane, to trzeba coś z nim
zrobić? Czy w smaku będzie jak wędlina, czy bardziej jak mięso jednak? Nigdy
nie jadłam wędzonego mięsa (oprócz boczku może), a już wędzonego i
gotowanego na pewno nie.
2. Wsadzić do piekarnika na przykład? A jeśli tak to w sosie własnym, sosie
cudzym (robionym po prostu), nalać do piekarnika czy po upieczeniu?
3. Pokrojone takie mięso czy całe?
4. Z ziemniaczkami upiec można?
5 ... w piwie... ??
Pomocy!!
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
|