Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schab w galerecie RE: schab w galerecie

Grupy

Szukaj w grupach

 

RE: schab w galerecie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RE: schab w galerecie
Date: 4 Sep 2001 11:07:44 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 30
Message-ID: <N...@r...com.pl>
References: <9n224s$601$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 999594464 28258 192.168.240.245 (4 Sep 2001 09:07:44 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 4 Sep 2001 09:07:44 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook IMO, Build 9.0.2416 (9.0.2910.0)
X-Received: from hppcvnmvhhid (pk211.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.106.211]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id f848HLq19739 for
<p...@n...pl>; Tue, 4 Sep 2001 10:17:27 +0200
X-Received: from hppcvnmvhhid (pk211.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.106.211]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id f848HLq19739 for
<p...@n...pl>; Tue, 4 Sep 2001 10:17:27 +0200
X-Received: from hppcvnmvhhid (pk211.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.106.211]) by
mail.dialcom.com.pl (8.10.0/8.10.0) with SMTP id f848HLq19739 for
<p...@n...pl>; Tue, 4 Sep 2001 10:17:27 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65828
Ukryj nagłówki

From: Przemek

>
> Czesc
>
> Czy moze ktos mi podac przepis na schab w galarecie,
> ogolnie wiem jak go sie
> robi tylko przewaznie wychodzi suchy.
>

Schab obsmażyć na bardzo gorącym tłuszczu szybko i z każdej strony.
Posolić, doprawić (ja daję czosnek i majeranek). Włożyć do naczynia
żaroodpornego, obłożyć cieniutkimi plastrami słoniny. Przykryć, upiec.
Po ostygnięciu pokroić w plastry, zalać galaretą, ugarnirować.

Można jeszcze przed pieczeniem zamarynować, np. w mieszance octu,
oleju, warzyw i przypraw albo w kwaśnym mleku/kefirze. Pzynajmniej na
noc, ale lepiej na dwa dni.

Ogólnie od schabu pieczonego wolę łopatkę - jest miękciejsza, bardziej
tłusta i dzięki temu soczysta i delikatna po upieczeniu. Niestety, ze
względu na mniej regularny kształt nie nadaje się do galarety.

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?