Data: 2006-09-07 13:28:43
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"yutek" <y...@w...pl> wrote in message
news:edp4n2$11d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam w/w ilosc grzybow :)
>
> Czy jak je oczyszcze pokroje i przesmaze z cebula to moge je nastepnie
> powkladac do sloikow i zapasteryzowac?
>
> Czy w takiej formie nadadza sie do np. sosow w przyszlosci ??
>
> Sadze ze tak ale wole sie upewnic bo jak zmarnuje te grzyby to mnie
> zbieracz rozerwie na strzepy :)
>
> Czy lepiej poprostu zamrozic?
>
> Pozdrawiam
> Yutek
Wysuszyć - nawlec kapelusze i trzony na nitkę i powiesić nad żródłem ciepła.
Najlepiej suszyć na początku w niezbyt gorącym piekarniku, aby zginęły jajka
robalków, a później powiesić w przewiewnym miejscu niech wysuszą się do
reszty. Oglądać, bo czasem nawet zdrowo wyglądające grzyby mogą być porażone
np. pleśniami, a te mogą się przenieść na następne zdrowe...
|