Data: 2006-09-07 13:35:01
Temat: Re: 5 kg prawdziwkow - pytanie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"yutek" <y...@w...pl> wrote in message
news:edp6oj$8qt$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>> Czy w takiej formie nadadza sie do np. sosow w przyszlosci ??
>>>
>>> Sadze ze tak ale wole sie upewnic bo jak zmarnuje te grzyby to mnie
>>> zbieracz rozerwie na strzepy :)
>>>
>>> Czy lepiej poprostu zamrozic?
>>
>> Można mrozić, suszyć, smażyć, dusić i potem mrozić, jedynie proponowałbym
>> podduszenie bez cebuli jeżeli mają być mrożone, a cebulkę można dodać po
>> rozmrożeniu.
>>
>
> OK to wiem ale czy jak zawekuje takie podduszone to z nimi sie nic nie
> stanie do np. stycznia?
W pewnym sensie szkoda prawdziwków na duszenie - najcenniejszy grzyb do
suszenia. Dusi się podgrzybki, maślaki, marynuje podobnie. Rydze
najsmaczniejsze kiszone...
|