Data: 2006-04-18 15:44:42
Temat: Re: Apel do Magdaleny Basset ( i innych)
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:e227ee$qaf$1@inews.gazeta.pl...
> Marek napisał(a):
>
>> Żółtka z cukrem byly zwarte. Maslo z serem bylo zwarte. gdy polaczylem
>> oba skladniki zribil sie plyn! Czy tak ma byc?
>
> Nie!
>
> Żółtka z cukrem powinny być puszyste. Do utartego na lekką masę masła
> należy dodawać po trochę masy serowej i po trochę żółtek z cukrem (tej
> puszystej masy), wszystko razem ucierać aż do wyczerpania składników. Do
> tej masy (nie ma być jakaś zwarta) dodaje sie sztywną pianę z białek, po
> wymieszaniu jest razem dość luźne, ale w żadnym wypadku nie płynne.
>
> Nie mam pojęcia, co się stało, że wyszedł Ci płyn. Może się zwarzyło?
Nie. Zmiksowalem zoltka z cukrem a nastepnie maso z serem i po kapelce
dodawalem utarte z cukrem zotlka. Iw pewnym monecie poplynelo. Ale w zdanym
wypadku nie bylo to zwazenie.
MP
|