Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Zora" <z...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Automat do pieczenia chleba Bomann CB579
Date: 24 Mar 2004 08:08:06 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 27
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <c3f2jr$pr1$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1080112086 2665 213.180.130.18 (24 Mar 2004 07:08:06
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Mar 2004 07:08:06 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.141.196.177, 192.168.243.39
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Win 9x 4.90)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:196063
Ukryj nagłówki
> Witam serdecznie!
Napalona jestem na taki piecyk, bo u mnie głównie drożdżowcy, a dostęp do
piekarnika dość ograniczony.
Chlebek w sklepie mam co prawda przepyszny, ale tylko jeden gatunek. Swoją
drogą zdaje się, że nikt nie pisał jeszcze o chlebie z drobnymi kawałeczkami
ziemniaka w cieście. U mnie taki sprzedają /okrągły, na liściu chrzanu w
sezonie, no i grubo posypany makiem/, za jedyne 1,70 waga ze 70 dkg tego
będzie. Metafizyka, mówię Wam. Czy ktoś wie, czy te pyry to na surowo czy już
gotowane się daje? W smaku ich nie czuć, ale chlebek jakby taki lepszy.
> Sluze tez uwagami po doswiadczeniach w pieczeniu chleba
> (glownie chodzi o make, gluten itd).
No właśnie, starałam się parę razy zrobić żytni razowy, ale wychodził b. mokry
i lepki. Z samej żytniej razowej to nie za bardzo. Wiesz może czego i ile
dodać, by był jeszcze żytni i razowy i przy tym wsam raz?
A, byłabym zapomniała, a gdzie te piecyki po 145 zł chodzą?
Pozdrawiam - Zora
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|