Data: 2004-03-24 07:08:06
Temat: Re: Automat do pieczenia chleba Bomann CB579
Od: "Zora" <z...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam serdecznie!
Napalona jestem na taki piecyk, bo u mnie głównie drożdżowcy, a dostęp do
piekarnika dość ograniczony.
Chlebek w sklepie mam co prawda przepyszny, ale tylko jeden gatunek. Swoją
drogą zdaje się, że nikt nie pisał jeszcze o chlebie z drobnymi kawałeczkami
ziemniaka w cieście. U mnie taki sprzedają /okrągły, na liściu chrzanu w
sezonie, no i grubo posypany makiem/, za jedyne 1,70 waga ze 70 dkg tego
będzie. Metafizyka, mówię Wam. Czy ktoś wie, czy te pyry to na surowo czy już
gotowane się daje? W smaku ich nie czuć, ale chlebek jakby taki lepszy.
> Sluze tez uwagami po doswiadczeniach w pieczeniu chleba
> (glownie chodzi o make, gluten itd).
No właśnie, starałam się parę razy zrobić żytni razowy, ale wychodził b. mokry
i lepki. Z samej żytniej razowej to nie za bardzo. Wiesz może czego i ile
dodać, by był jeszcze żytni i razowy i przy tym wsam raz?
A, byłabym zapomniała, a gdzie te piecyki po 145 zł chodzą?
Pozdrawiam - Zora
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|