Data: 2012-04-13 18:38:42
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: "jerzy.n" <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1d9isv0knnva9.1sxr35r5ndk1l$.dlg@40tude.net...
> Duuuużżżoooo (tj. pół garnka) dobrej wołowiny (szponder, pręga, antrykot),
> marchew (sporo), cebula przyprażona na sucho, pietruszka, por, sól,
> pieprz,
> lubczyk, woda do pełna.
> Wszystko oprócz pieprzu i lubczyku zagotować na intensywnym ogniu,
> zmniejszyć płomień na minimum, odszumować płyn, przykryć garnek, gotować
> "pyrkający" rosół 4 godziny, uzupełniając ubytek wody WRZĄTKIEM z
> czajnika.
> 10 minut przed zakończeniem gotowania dodać lubczyk i pieprz.
A gdzie kura i jak Ty masz na imię ?
|