Data: 2012-04-13 21:08:46
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 13 Apr 2012 22:42:01 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 13 Apr 2012 20:38:42 +0200, jerzy.n napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:1d9isv0knnva9.1sxr35r5ndk1l$.dlg@40tude.net...
>>>>> Duuuużżżoooo (tj. pół garnka) dobrej wołowiny (szponder, pręga, antrykot),
>>>>> marchew (sporo), cebula przyprażona na sucho, pietruszka, por, sól,
>>>>> pieprz,
>>>>> lubczyk, woda do pełna.
>>>>> Wszystko oprócz pieprzu i lubczyku zagotować na intensywnym ogniu,
>>>>> zmniejszyć płomień na minimum, odszumować płyn, przykryć garnek, gotować
>>>>> "pyrkający" rosół 4 godziny, uzupełniając ubytek wody WRZĄTKIEM z
>>>>> czajnika.
>>>>> 10 minut przed zakończeniem gotowania dodać lubczyk i pieprz.
>>>> A gdzie kura i jak Ty masz na imię ?
>>> Kura do czego? Do wołowego rosołu??? - profanacja.
>> A była mowa o wołowym rosole, czy o rosole autorskim?
>
> Ano to prosze pytać o rosół wołu lub kury.
Indyk myślał o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli.
--
Paulinka
|