Data: 2012-04-13 22:17:49
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Apr 2012 00:16:12 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Fri, 13 Apr 2012 23:59:49 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 13 Apr 2012 23:11:34 +0200, Paulinka napisał(a):
>>>
>>>> Stalker pisze:
>>>>> W dniu 2012-04-13 20:34, Qrczak pisze:
>>>>>> Dnia 2012-04-13 20:06, niebożę jerzy.n wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>>>> Mam takie na jutro zadanie , zrobić dobry rosół, jestem trochę w tym
>>>>>>> temacie obcykany , ale szukam autorskiego przepisu ...
>>>>>> Trzeba by zacząć od tego: dobrą kurę złapać.
>>>>>> Ale czy Ty to potrafisz?
>>>>> U mnie żona kaczuchę do rosołu łapie...
>>>> Bo najlepszy jest z mieszanego mięsa. Wołowina, kura, kaczka, marchew,
>>>> pietruszka, seler, przypalona nad ogniem cebula.
>>>> Do tego ziele angielskie, pieprz w ziarnach, na koniec zielone (lubczyk,
>>>> łodygi pietruchy).
>>>
>>> Ziele angielskie do ROSOŁU??? - awżyciu.
>>
>> A do czego używasz? Będę miała porównanie do niestosowności w rosole.
>
> Do żurku, barszczu czerwonego zabielanego i czystego, zalewy do grzybów
> marynowanych, do krupniku (mało), zalewajki, grochówki, fasolowej,
> flaków...
...botwiny, jarzynowej, barszczu ukraińskiego, śledzi korzennych...
--
XL wiosenna
|