Data: 2012-04-14 19:21:50
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-04-14 21:04, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
> Qrczak pisze:
>> Dnia 2012-04-14 20:51, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2012-04-14 20:41, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>>> medea pisze:
>>>>>> W dniu 2012-04-14 19:35, Paulinka pisze:
>>>>>>> Ikselka pisze:
>>>>>>>>
>>>>>>>> Do rosołu nie stosuję, ponieważ ma zbyt intensywny aromat, a
>>>>>>>> rosół ma
>>>>>>>> pachnieć i smakować przede wszystkim mięsnymi esencjami. Ziele
>>>>>>>> angielskie
>>>>>>>> zagłusza w rosole ten smak i aromat.
>>>>>>>
>>>>>>> Na 3 litrowy wywar 2 ziarna zagłuszają smak jak jasna cholera...
>>>>>>
>>>>>> W ogóle takie podejście, że przyprawy dodaje się wyłącznie w celu
>>>>>> zabicia złego smaku, jest chyba z epoki przedlodówkowej lub/i
>>>>>> komunistyczno-stołówkowej. ;)
>>>>>
>>>>> Oj tam zaraz zostaną mi wytoczone działa w postaci oszczędnej pani
>>>>> domu
>>>>> sprzed wojny, którą nieopatrznie zacytowałam ;)
>>>>
>>>> A to jakiś wstyd?
>>>
>>> Dla mnie żaden, ale dla XL oręże, żeby porównać komunistyczno-stołówkową
>>> kuchnię do mojego źródła, bo przeca oszczędne, więc na pewno
>>> zagłuszające.
>>
>> A ja już nigdy potem nie zjadłam tak dobrych leniwych, jak te
>> komunistyczno-stołówkowe.
>
> Ja to może komunistyczno-stołówkowych z racji wczesnego gówniarstwa nie
> zaliczyłam, ale w barze Mewa na Drobnera surówka z pora to istna poezja
> była.
> Zresztą w tamtych czasach gotować to dopiero była sztuka!
Się wtedy uczyłam. Gotować też.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|