Data: 2001-09-04 12:48:21
Temat: Re: Avokado
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 04 Sep 2001 14:50:26 +0200, fghfgh <a...@p...onet.pl>
wrote:
>
>
>Marek Lang wrote:
>
>>
>> Guacamole to wlasnie meksykanski wynalazek. Tyle, ze nie kazdemu smakuje....
>> co powiesz na kurczaka w sosie mole (czekoladowym...)
>>
>> M
>
>Mnie smakowalo-ale masz racje, ze nie kazdemu bo moja mama po
>wyprobowaniu roznosci wczorajszych wlasnie meksykanskie zostawila i
>stwerdzila,ze za ostre jak dla niej.
>Co powiem? Chetnie sprobuje -akurat uwielbiam probowac wszystko co nowe,
>a zestawienie miesa z czyms slodkim akurat zawsze mi lezalo. Namietnie
>zreszta stosuje borówki, musy gruszkowe, jablkowe, sliwkowe do mies.
>Byl ostatnio przepis ? szczerze powiem, ze nie chce mi sie grzebac w
>archiwum...mea culpa :))))
>agi
do tego guacomole dodac jeszcze swiezej kolendry jak jest i
papryke (nie tylko chile), zmiksowac ale nie na zupelna maziuge
ipaste.
zrobilam kiedys-kiedys wolowine (stad to kiedys-kiedys...) w
sosie czekoladowym i wlasciwie nikomu nie
smakowala...inetensywnosc smaku czekoladowego )ktory istnieje w
takich gorzkich zcekoladach, ktore maja 60 - 70% ziarna kakao)
jakos sie nie godzil z mieskiem, sama czekoladowa slodkosc, z
sola i przyprawami w sumie wzbogacila sos w ciekawy sposob, ale
jednak...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|