Data: 2008-12-12 09:49:17
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 12 Dec 2008 10:10:07 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:ccqg54gv399a.1vviud3h75av7$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 12 Dec 2008 07:38:19 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
>>> news:ghqu77$ois$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>>>> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych
> a
>>> i
>>>> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
>>>> przypraw.
>>>
>>> Dosmaczam - bigos nabiera smaków i kolorów. Pychotka.
>>
>> A powidła dajesz?
>
> Nie - już jest dobry. A nie mam śliwek węgierek ze stron rodzinnych -
> wędzonych, bo te byłyby najlepsze.
Ja mam powidła "z dymkiem" - ostatnia porcyjkę powideł zawsze nieco
przypalam, tak tylko, aby nabrały tego specyficznego aromatu. Świetne są do
bigosu potem.
No i u mnie - obowiązkowow grzyby suszone, kilka sztuk podduszonych z
cebulą :-)
|