Data: 2013-07-11 21:55:30
Temat: Re: Babka cytrynowa jak od Sowy
Od: Feniks z popiołów <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-07-11 21:48, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 11 Jul 2013 21:18:22 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>
>> W dniu 2013-07-11 21:00, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 11 Jul 2013 18:53:50 +0000 (UTC), Miroslaw Kwasniak napisał(a):
>>>
>>>> (...)zamiana 1/3 mąki na mąkę ziemniaczaną(...)
>>> A nawet pół na pół albo i więcej.
>>> Pisałam koleżance wyraźnie, żeby wzięła przepis na babkę PIASKOWĄ, ale
>>> chyba nie zrozumiała, bo wzięła jakąś "białostocką", która (bez mąki
>>> ziemniaczanej) ma się do babki piaskowej jak pięść do oka.
>> A gdzie ja chciałam przepis na babkę piaskową???
>>
> Niiie, Ty chciałaś "od Sowy" - to jest nic inego niż "przerobiona"
> piaskowa:
> "Każdy przepis na babkę piaskową gdzie dasz zamiast masła olej i dodasz
> startą skórkę z cytryny oraz sok z niej plus wanilię - da Ci to "cudo"" 3->
Niestety, ale nie masz racji.
Ewa
|