Data: 2013-07-11 22:30:30
Temat: Re: Babka cytrynowa jak od Sowy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 11 Jul 2013 21:59:25 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2013-07-11 21:55, obywatel Feniks z popiołów uprzejmie donosi:
>> W dniu 2013-07-11 21:48, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 11 Jul 2013 21:18:22 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
>>>> W dniu 2013-07-11 21:00, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Thu, 11 Jul 2013 18:53:50 +0000 (UTC), Miroslaw Kwasniak
>>>>> napisał(a):
>>>>>
>>>>>> (...)zamiana 1/3 mąki na mąkę ziemniaczaną(...)
>>>>> A nawet pół na pół albo i więcej.
>>>>> Pisałam koleżance wyraźnie, żeby wzięła przepis na babkę PIASKOWĄ, ale
>>>>> chyba nie zrozumiała, bo wzięła jakąś "białostocką", która (bez mąki
>>>>> ziemniaczanej) ma się do babki piaskowej jak pięść do oka.
>>>> A gdzie ja chciałam przepis na babkę piaskową???
>>>>
>>> Niiie, Ty chciałaś "od Sowy" - to jest nic inego niż "przerobiona"
>>> piaskowa:
>>> "Każdy przepis na babkę piaskową gdzie dasz zamiast masła olej i dodasz
>>> startą skórkę z cytryny oraz sok z niej plus wanilię - da Ci to
>>> "cudo"" 3->
>>
>> Niestety, ale nie masz racji.
>
> Ale w guglu jeszcze szansa.
>
Jasne! Niech se Ewka zamówi z worek:
http://www.drosol.pl/index.php/produkty/cukiernictwo
/polepszacze-do-pieczywa-cukierniczego
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428
|