Data: 2001-04-23 09:37:47
Temat: Re: Baranina
Od: "Julita Ksiezycka" <j...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mnie nie udalo znalezc sie przepisu, ale nim
wrocilam z piatkowych, jedzeniowych zakupow,
obiad z baranem byl juz na stole :)
Jesli ktos bylby zainteresowany:
mieso najpierw rozbic (kotlety), chyba osolic,
polac cytryna i odlozyc w chlodne miejsce.
W tym czasie zblanszowac pory.
Sos to wg cos jak beszamel z serem zoltym tylko jeszcze
+smietana. Mieso obsmazyc z dwoch stron,
poczym przelozyc do naczynia zaroodpornego,
oblozyc porami i zalac duza iloscia sosu.
Mozna jeszcze posypac zoltym serem.
Przyznam ze moj Wspolokator bardzo sie postaral,
wyszlo na prawde pyszne, mieso bylo ciut
twarde, ale sos i pory rekompensowaly lekka twardosc
barana.
Pozdrawiam Julka
Użytkownik kasiek <k...@w...ps.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9braat$as3$...@z...man.szczecin.pl...
> obawiam się,że nie ma przepisów na szybkie zrobienie baraniny.
> żeby specyficzny zapach zniszczyc należy mięso zostawic na całą dobę w
> marynacie (można kupic gotową) a do smażenia kotletów z baraniny trzeba je
> najpierw posmarować musztardą, najlepiej gruboziarnistą, usmażyć, co trwa
ok
> 15 min. z każdej strony, a dopiero potem odrobinę posolic i popieprzyc.
> tak więc trochę czasu to zajmuje
> pozdrwaiam
> Kachna
>
>
> Agnieszka Litwin napisał(a) w wiadomości: <9bp970$5cb$1@news.tpi.pl>...
> >Dolaczam sie do prosby. Wybieramy sie do turcji i tam podbna tylko takie
> >miesko mozna zjesc a poniewaz sami bedziemy gotowac wiec prosze o szybkie
> >proste i niszczace dziwny zapach tego mieska przepisy. Dodam ze cholernie
> >zalezy mi na czasie wyjezdzamy dzis wieczorkiem.
> >Przepraszam ze sie wcielam i z gory dzieki Aga
> >
> >
> >
> >--
> >
> >_______________________________________________
> >a...@a...com.pl
> >http://nasze-dzieci.dobrestrony.pl/dzieci/julia_lit
win/index.htm
> >
> >
> >
> >Użytkownik "Julita Ksiezycka" <j...@c...pl> napisał w
> >wiadomości news:9bp8l9$35u$1@news.tpi.pl...
> >> Witam,
> >> Bardzo prosze o "szybkie" przepisy na
> >> baranine. Moj wspoltowarzysz
> >> kupil dwa kawaly miesa (takie
> >> olbrzymie kotlety) baraniego.
> >> Zupelnie nie wiem jak sie do tego
> >> zabrac. Nie chcialabym zeby robienie
> >> tych "kotlecikow" bylo czasochlonne, gdyz
> >> codziennie wracamy z pracy okolo18 i jestesmy
> >> tak glodni, ze niedogotowany ryz i makaron
> >> to u nas chleb powszedni.
> >>
> >> Z gory dziekuje.
> >>
> >> ps. jesli bylby Ktos zainteresowany moge
> >> sie zrewanzowac "szybkim" przepisem na
> >> salatke sledziowa badz tunczykowa.
> >>
> >> Julka
> >>
> >>
> >
> >
>
>
|