Data: 2001-04-23 07:57:44
Temat: Re: Baranina
Od: "Radek Czeczotka" <c...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tylko mloda i swieza baranina nadaje sie do celow kulinarnych. Najlepsza
> jest niewatpliwie jagniecina, ale i mieso z mlodych owiec jest bardzo
> smaczne. Wspaniale sa steki z jagnieciny lekko czosnkowane, pilawy z
> baraniny, risotta oraz pieczen barania czosnkowana z listkiem bobkowym,
> zielem angielskim a zupa pomidorowa na baraninie to rarytas. No coz
> rozmarzylam sie. Czasem udaje mi sie kupic baranine na hali w gorach ale
tam
> bywam raz w roku. Niestety w sklepach jest jest nieosiagalna.
Może podasz kilka przepisów po tym co tu przeczytałem idę dzisiaj na
polowanie (czyt. szukać jagnięciny w sklepie)
Radek
|