Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Barszcz Czerwony - ??? tradycja Re: Barszcz Czerwony - ??? tradycja

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Barszcz Czerwony - ??? tradycja

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Krzyszt@f" <k...@r...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Barszcz Czerwony - ??? tradycja
Date: Thu, 31 Jul 2003 21:41:49 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 44
Message-ID: <bgbre8$cla$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bgbkvs$20j$1@nemesis.news.tpi.pl> <1...@c...net>
Reply-To: "Krzyszt@f" <k...@r...pl>
NNTP-Posting-Host: pc62.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1059680521 12970 213.76.26.62 (31 Jul 2003 19:42:01
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 31 Jul 2003 19:42:01 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:167696
Ukryj nagłówki

Dzieki, tylko może coś aby już na sobote było aby nie czekac 5dni az się
zakwas zrobi... Nie da się jakos szybciej ??

Krzysiek


Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1rbf07n0j1vdj.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Thu, 31 Jul 2003 19:51:06 +0200, Waćpanna lub Waćpan Krzyszt@f, w
> wiadomości <bgbkvs$20j$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Tak jak juz kiedyś wam pisałem nie potrafie zabardzo gotować ale
chciałbym
> > jutro zrobić zonie i synkowi barszcz czerwony. Kiedy jak byłem mały (ok
20
> > lat temu ;-) moja babcia na wsi robiła cudowny barszcz. Wiem iż wam to
zbyt
> > wiele nie mówi ale może ktoś mogłby podać mi szczegółowy przepis na
babciny
> > barszcz czerwony. Buraczki rosną mi na ogródku a reszte dokupię. Proszę
> > tylko o wmiare dokłądne opisanie co i ile czego abym dał rade to zrobić
>
> Podaję wg mojego babcinego zeszytu :)
>
> Najpierw kwas:
> 8-10 buraków omyć, obrać i pokroic na plasterki. Zalać przegotowaną letnią
> wodą, na wierzch położyć kromkę czerstwego razowca. Przykryć gazą,
> pozostawić na 5 dni, zlać do słoików, schować do lodówki, szybko zużyć
>
> Barszcz:
> Ugotować wywar z włoszczyzny i pół kilograma buraków. Gotować około
godziny,
> dodać ziele angielskie, liście bobkowe. Następnie przecedzić dodać wywaru
z
> grzybów. Doprawić solą, cukrem i pieprzem, na koncu, ostrożnie wlać kwas
> buraczany, próbować, żeby nie przekwasić. Z kwasem już nie gotować mocno.
Na
> zakończenie - łyżka masła
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> Partia Przeciwników Wątróbki a do tego Czarodziejka ;)
> http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.07 Ti`Ana
31.07
31.07 dżdżownica
31.07 Kyllyan
31.07 dżdżownica
31.07 Poziomka
31.07 Poziomka
31.07 Krysia Thompson
05.08
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"