Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Barszcz Czerwony - ??? tradycja Re: Barszcz Czerwony - ??? tradycja

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Barszcz Czerwony - ??? tradycja

« poprzedni post
Data: 2003-07-31 19:41:49
Temat: Re: Barszcz Czerwony - ??? tradycja
Od: "Krzyszt@f" <k...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Dzieki, tylko może coś aby już na sobote było aby nie czekac 5dni az się
zakwas zrobi... Nie da się jakos szybciej ??

Krzysiek


Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1rbf07n0j1vdj.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Thu, 31 Jul 2003 19:51:06 +0200, Waćpanna lub Waćpan Krzyszt@f, w
> wiadomości <bgbkvs$20j$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
>
> > Tak jak juz kiedyś wam pisałem nie potrafie zabardzo gotować ale
chciałbym
> > jutro zrobić zonie i synkowi barszcz czerwony. Kiedy jak byłem mały (ok
20
> > lat temu ;-) moja babcia na wsi robiła cudowny barszcz. Wiem iż wam to
zbyt
> > wiele nie mówi ale może ktoś mogłby podać mi szczegółowy przepis na
babciny
> > barszcz czerwony. Buraczki rosną mi na ogródku a reszte dokupię. Proszę
> > tylko o wmiare dokłądne opisanie co i ile czego abym dał rade to zrobić
>
> Podaję wg mojego babcinego zeszytu :)
>
> Najpierw kwas:
> 8-10 buraków omyć, obrać i pokroic na plasterki. Zalać przegotowaną letnią
> wodą, na wierzch położyć kromkę czerstwego razowca. Przykryć gazą,
> pozostawić na 5 dni, zlać do słoików, schować do lodówki, szybko zużyć
>
> Barszcz:
> Ugotować wywar z włoszczyzny i pół kilograma buraków. Gotować około
godziny,
> dodać ziele angielskie, liście bobkowe. Następnie przecedzić dodać wywaru
z
> grzybów. Doprawić solą, cukrem i pieprzem, na koncu, ostrożnie wlać kwas
> buraczany, próbować, żeby nie przekwasić. Z kwasem już nie gotować mocno.
Na
> zakończenie - łyżka masła
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> Partia Przeciwników Wątróbki a do tego Czarodziejka ;)
> http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.07 Ti`Ana
31.07
31.07 dżdżownica
31.07 Kyllyan
31.07 dżdżownica
31.07 Poziomka
31.07 Poziomka
31.07 Krysia Thompson
05.08
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6