Data: 2011-04-10 18:57:02
Temat: Re: Beef Jerky?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 10 Apr 2011 16:07:01 +0200, Panslavista napisał(a):
> Zależy jak duże są kawałki.
Cieniutkie, niemal przejrzyste, dł. do 15 cm.
> Bo większe można trzymać w życie w jakiejś
> skrzyni. Trzeba tylko pilnować, wycierać z białego nalotu, gdy się pojawi,
> obmyć solanką i wysuszyć, a potem znowu do żyta.
Wystarczy jak kabanosy, na wierzchu, byle zabezpieczone przed kurzem. Czyli
widzę, ze jednak woreczek płócienny i - powiesić w przewiewie. Zresztą
długo toto nie powisi: MŚK co przechodzi koło tego, to skubnie, ja zresztą
też. A połowa już wczoraj "poszła". Pełen zachwyt był.
> Osobiście wolałbym owędzić
> i zamknąć (zapiec) w wekach w smalcu.
Wędzić też można, a smalec odpada, bo ma być nietuczące :-)
|