Data: 2009-04-14 10:52:50
Temat: Re: Biała kiełbacha - rarrytas
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 14 Apr 2009 12:50:37 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Tue, 14 Apr 2009 00:41:49 +0200, yapann napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:sawrn52mmi9z.1dohda23vhw58.dlg@40tude.net...
>>
>>> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/068511fec375256b
.html
>>> Biała kiełbasa pieczona (ulubiona - mojego TŻ) na pierwszym planie.
>>
>> toś mi narobiła na tę białą apetytu, to teraz dawaj ino tu przepisa, jak
>> najlepiej tę białą zrobić (najlepiej a'la "biała dla opornych" - czyli dla
>> niewprawnych i kiełbasoróbstwem niedotkniętych)
>> W dzieciństwie taką jadało się - i wojna o półmisek była na największe
>> widelce
>
>
> http://www.gotowanie.wkl.pl/artykul.php?id=811
> Podaję link, bo jest tam wszystko, czego trzeba pilnować i na co uważać.
> Różnica w mojej jest tylko jedna: nie dodaję rozmarynu oraz dodaję 1/7 wagi
> całości - wołowinę 1 klasy bardzo drobno zmieloną przez oczka 3mm, jak na
> tatar m.w. Ale wołowina nie jest konieczna.
> I jeśli cos nie wyjdzie technicznie, nie zrażaj się - chodzi głównie o
napełnianie jelit.
> ich w ciepłej wodzie oraz o smarowaniu
olejem
> lejka do napełniania
> za każdym razem, kiedy nakładamy na niego nowe jelito.
> Dodam od siebie, że warto mieć pod ręką cieniutka igiełke wbitą tępym
> (...)
j.p.
--
"Miłuj swoich wrogów. To doprowadzi ich do szału".
;-PPP
|