Data: 2003-11-15 22:45:33
Temat: Re: Bigos - dawno nie było relacji na zywo ;-)
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Betty" <n...@n...op.pl> napisał w wiadomości
news:bp695e$fbj$1@news.onet.pl...
> >
> a dzisiaj zapomniałaś o bigosie?? Chciałam sobie spisać składniki
> sprawdzonego bigosu a tu przerwa.. czy będzie ciag dalszy??
Cóż dodałam jeszcze suszonych śliwek i cebulę zesmażoną na szkliście na
smalcu z rozprowadzoną odrobiną mąki... Kiełbasy nie dodałam, bo uznałam, że
już ma dość mięsa... Jak zmienię zdanie, to zawsze mogę jeszcze jutro
dodać... Może się wytłumaczę z tych składników, które już są.
Używam dwóch rodzajów kapusty, bo bigos z samej kiszonej jest dla mnie za
kwaśny.
Lubię jak w bigosie są różnokolorowe kawałki mięsa, więc używam małych
ilości a dużo gatunków.
Zazwyczaj dodaję jeszcze kiełbasę i wędzony boczek (właśnie wędzony boczek
zesmażam z cebulką), ale tym razem wzięłam mniej kapusty, więc byłoby za
dużo mięsa nawet mimo to, że ja uważam, ze bigos się robi z mięsa, a kapusta
to jest do smaku.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|